8 barn

publicerat i Allmänt;
Hur är det att ha 8 barn? Den frågan har jag ju fått några gånger. Vad svarar man? Beror ju på vad man jämför med. Kul, jobbigt, mycket tjat, otroligt mycket skratt, ett väldans liv, kräver en HEL del planering och logistik...mycket tvätt, mycket läxor...men alla barnen har varit relativt friska, inga katastrofer har  inträffat ännu, förutom när en ramlade av hästen förra året och blev medvetslös och fick åka ambulanshelikopter...klarade sig mirakulöst utan skador. Några jack i pannor, urleddragna armbågar, stukningar mm...annars har vi klarat oss bra, peppar peppar...

Under åren har det tillkommit en och annan pojkvän som har flyttat in också...dom flyttar sen efter ett tag... :)

Men det är som vilken annan organisation som helst, man får se till att ta chefspositionen omgående, vara ödmjuk, strukturerad, lyssna, sätta gränser och delegera. Plus att man får förstå att det inte längre handlar om vad jag vill utan om vad barnen behöver. Lyckas man med det åtminstone till 75 % så får man vara nöjd. :)

Att ha 8 barn kan vara lättare än 1, det beror på hur man ser på det. Eller på hur individen är, eller på hur man själv mår.

Det går alltså inte riktigt att svara på.

Varför 8 barn? Ja varför inte... :)

Harry Potter

publicerat i Allmänt;
"Det är våra val, inte våra förmågor, som visar vårt rätta jag" -sagt av Dumbledore i Harry Potter.

En klok man, för det är precis så det är. Vad är förmågor, om man inte väljer att göra något av dom? Vad vore Harry Potter om han hade valt att använda sina talanger på ett negativt sätt? Vad händer om man väljer fel? Jo, man upptäcker det och hoppas på ett tillfälle där man kan välja om. Funkar i de allra flesta fall...annars får man skapa ett tillfälle.


vi ser det vi ser...

publicerat i Allmänt;
Vi ser det vi ser och vi hör det vi hör, ändå är det svårt att förstå att vi är den vi är, oavsett vad vi vill eller vad vi gör.

Men blanda inte ihop att vara den man är med att vara det man gör. För det man gör går att ändra på...bryta mönster kan vara svårt, ändra vanor kanske man inte ens vill. Men om man vill ha en förändring måste man ändra på det man gör...eller inte gör.

Det är ett år sedan jag skrev på min blogg...det var inte det jag hade tänkt när jag startade den, men det är så jag gör. Jag skjuter upp saker och låter annat komma ivägen. Det går att ändra på, om man vill.

Jag är ändå jag, med dåliga mönster som går att göra till bra mönster. Jag har lärt mig att bestämma själv, vilket jag trodde att jag har gjort, men upptäckte att jag bara bestämde själv om viktiga personer i mitt liv tyckte likadant. Nu gör jag som jag vill utan att fråga vad dom tycker först, för annars vet jag att jag har svårt att göra som jag tycker om dom inte tycker lika. Kan verka obegripligt i mångas öron, men fullt möjligt i mångas liv.

Jag har gjort massor av misstag, fattat många felaktiga beslut...men jag är ändå jag.

Vi blir det vi blir för att livet gör oss till den vi ska vara. Det är bara att kavla upp ärmarna och ta i, ta på sig skorna och börja gå eller vad man helst vill göra. Ta chansen och lev det liv du vill.

Carpe Diem...att fånga dagen...det handlar inte bara om att stanna upp och njuta av tillvaron varje minut, det handlar även om att ta tillvara på och se dom möjligheter som kommer till oss även om det innebär en uppoffring. Det kan vara den bästa investeringen i ditt liv.

Investera i sig själv. Ge till andra och få dubbelt tillbaka. Jag tror på den universella lagen, det du sänder ut kommer tillbaka till dig. Kanske inte på en gång, kanske inte i samma form, men garanterat nån gång i någon form, kanske när du minst anar.

Väljer man att se bara det man vill se, går man miste om allt det man kanske behöver mest.

Sett och hört från Kungsvåningen (faktiskt min adress enl folkbokföringen) :)