8 barn

publicerat i Allmänt;
Hur är det att ha 8 barn? Den frågan har jag ju fått några gånger. Vad svarar man? Beror ju på vad man jämför med. Kul, jobbigt, mycket tjat, otroligt mycket skratt, ett väldans liv, kräver en HEL del planering och logistik...mycket tvätt, mycket läxor...men alla barnen har varit relativt friska, inga katastrofer har  inträffat ännu, förutom när en ramlade av hästen förra året och blev medvetslös och fick åka ambulanshelikopter...klarade sig mirakulöst utan skador. Några jack i pannor, urleddragna armbågar, stukningar mm...annars har vi klarat oss bra, peppar peppar...

Under åren har det tillkommit en och annan pojkvän som har flyttat in också...dom flyttar sen efter ett tag... :)

Men det är som vilken annan organisation som helst, man får se till att ta chefspositionen omgående, vara ödmjuk, strukturerad, lyssna, sätta gränser och delegera. Plus att man får förstå att det inte längre handlar om vad jag vill utan om vad barnen behöver. Lyckas man med det åtminstone till 75 % så får man vara nöjd. :)

Att ha 8 barn kan vara lättare än 1, det beror på hur man ser på det. Eller på hur individen är, eller på hur man själv mår.

Det går alltså inte riktigt att svara på.

Varför 8 barn? Ja varför inte... :)

Kommentera inlägget här :