Måndag...

publicerat i Allmänt;
Veckorna bara rusar iväg. Det känns inte som man hinner med. Tiden går fort när man har roligt, för så är det, jag har roligt!

Tänk att det kan vara så kul att plugga när man är vuxen. Inte helt lätt, men kul.

I helgen var det konfirmation. Sabina och hennes kusin Isabelle konfirmerade sig. I kyrkan var det div framföranden av konfirmanderna, bla sjöng Isabell  två sånger så otroligt stämningsfullt så vi grät allihop.
Jättefint!

Det händer mycket i mitt liv just nu. Mycket funderingar. Stora beslut. Samtidigt så känns det som det inte alltid finns så mycket att fundera på. Det gäller att hitta sin egen styrka och gå sin egen väg. Det betyder inte att man ska strunta i andras behov och vara egoistisk. Nej, som en föreläsare sa: man tankar ju inte andras bilar i första hand om man ska åka nånstans och riskerar att få motorstopp själv. Man måste tanka sin egen bil först.

Om jag mår bra så sänder jag ut positiv energi som genererar positiv energi tillbaka.

Det jag ger ut får jag tillbaka. Men det jag ger ut är kanske inte alltid det jag tror att jag sänder ut. Ett första steg är att våga se sig själv som den man är och inte bara den man tror att man är.

Vara sann mot sig själv. Lyssna till sin inre röst.

Carpe diem! ♥

Varmt!

publicerat i Allmänt;
Nu var det ett tag sen jag skrev. Det är så himla mycket att göra med skolan och allt.

På söndag är det konfirmation och den 4 juni tar Ida och Mathilda studenten. Kajsa och Johan fyller nästa vecka, så det är en del att fixa.

Nu har det ju äntligen blivit riktigt varmt. Lite ovant men jätteskönt. Lika förvånad varje år över att man borde ha köpt sommarskor åt barnen i tid.

Snart ska jag ha min första tenta i juridik. Det är ingen som helst idé att stressa upp sig för det.Sen är det tenta i beskattningsrätt, inte heller nån idé att stressa upp sig.

Det är mer stressande att jag inte har haft råd att köpa diskmaskin. Handdisk åt 7 personer varje dag är mindre kul.

Det löser sig antagligen det med, finns värre saker, som tex att min vän miste en nära släkting häromdan. Då diskar jag gärna för hand...

Dax för lite soffa och tv innan man somnar....eller tvärtom, brukar det oftast bli.

Gäsp...

Ännu en helg

publicerat i Allmänt;
Så har det passerat ännu en helg och man har knappt hunnit blinka. Barnen har varit hos pappa och jag trodde det skulle bli en massa tid för mig, men det blir liksom inte det ändå. Jag har inte riktigt hunnit vänja mig med att ha varannan helg för mig själv heller. Jag trodde det skulle kännas skönt att vara ensam och bara njuta av ledig tid. Och kunna göra såna saker som man aldrig tar sig tid med annars. Men mina lediga helger bara passerar och jag får inget gjort. Det känns jättekonstigt att vara själv.

Nu är det ju inte riktigt så att jag är helt själv, eftersom vi bor så nära så kommer barnen in ibland. Men efter att ha levt tillsammans i en stor familj i över 20 år, så känns det tomt att vara ensam. Skönt men tomt.

Imorgon är det födelsedagskalas. Sabina fyller 15. Fjärde tonåringen, och tänk att alla är lika, fast på sitt eget unika sätt. Tonåringar kan verkligen konsten att få föräldrar att undra om dom är dom enda i hela universum som inte har fattat vad livet går ut på. 

Innan vår äldsta dotter blev tonåring så visste inte jag vad frustration var...men nu vet jag! Jag var också lyckligt ovetande om vilken utmärkt fallenhet för taxiyrket jag hade, terapeut, förhörsledare, medlare i mellanöstern, ja listan kan göras lång. Det är inte omöjligt att man kan söka till tullverket, som tonårsförälder kan man tillslut sniffa sig till finurliga alkoholgömmor.

Men framförallt så blir man lyckligt medveten om att man behövs, i alla lägen.

Och PLÖTSLIGT händer det...man får en kram och så säger dom: Mamma, hur ska jag klara mig utan dig?

Med fyra tonåringar och fyra till som närmar sig med stormsteg, så ska jag nog försöka ta vara på mina lediga helger.

Barnen är ju det bästa man har och utan dom så blir vi ju inte det vi blir.

Var rädda om varann!


Tomt

publicerat i Allmänt;
Ibland blir det bara helt tomt när man ska försöka komma på nåt bra att skriva...hur ska jag kunna skriva en bok? 200 sidor tomprat och utfyllnad. Tänk om man hann skriva ner allt man tänker när man inte tänker på att man tänker. Då fick man nog ihop en bok på nolltid.

Nu är klockan alldeles för mycket igen...har tänkt att jag ska gå och lägga mig senast 10 varje kväll, men har inte lyckats med det en enda gång ännu.

Tänk om alla leenden vore äkta, alla blickar vore varma, alla skratt skulle vara av glädje och alla kommentarer skulle vara osjälviska och omtänksamma...då skulle inte någon känna sig ensam och mobbing skulle inte existera.

Godnatt

Måndag igen

publicerat i Allmänt;
Hur fort kan helger passera? Den här helgen har varit så himla skön. Långpromenader i solen med Tilde på sin lilla cykel. Ibland inser man hur oförskämt bra man har det, bara man kan lära sig att uppskatta det. Och när jag såg på humorgalan igårkväll blev jag djupt medveten om hur tacksam man ska vara över att ha ett hem. Usch för alla katastrofer.

Nu plugg, juridikläxa. Är tacksam över den också, för alla har inte en självklar möjlighet att utbilda sig.