Möten

publicerat i Allmänt;
När det är lätt är det rätt...hur enkel filosofi som helst. Och det är precis så det fungerar...när man är på rätt spår så funkar det oftast utan problem...massa problem=fel spår.
 
Igår var jag på en nätverksträff...jag hade egentligen inte tid och tänkte inte gå, men så kändes det som om jag borde det...och där träffade jag naturligtvis personer som var helt avgörande för några beslut just nu...kändes helt rätt och jag vet hur jag ska gå vidare i nästa steg.
 
Man får inte glömma att älska sig själv också...inte lätt alls, men en förutsättning för att allt ska bli så bra som det ska vara.
 
Så idag har jag klurat på fortsättningar i mina projekt...
 
 
Man ska följa sitt hjärta i det man gör...känna efter hur det känns, tänka positivt och se möjligheter. Förstå att varje möte med en annan människa är precis det man behöver, oavsett om mötet är bra eller dåligt. Det är alltid en lärdom om man väljer att se det ur det perspektivet.
 
Negativa tankar drar till sig negativ energi=dåliga förutsättningar
 
Positiva tankar ger positiv energi=bra förutsättningar
 
Lätt som en plätt!
 
 
Lev livet som du vill ha det, känns det inte bra, ändra och prova nåt nytt :-)
 
 
 
 
 
 

Lite trög

publicerat i Allmänt;
Ibland måste man liksom springa rätt in i en vägg ett antal gånger för att se att den står där...jag är väl lite trög med andra ord. Men det är nyttigt för man gör det ju inte gärna fler gånger och får ju en tankeställare för ju fler smällar man får desto ondare gör det. Ensam ÄR inte stark, tro mig, det är bara ett sätt att vägra inse att man är för stolt för att be om hjälp. Ibland får man acceptera att det är ett steg framåt och femton steg bakåt, en vacker dag har man förhoppningsvis joggat ikapp alla bakåtsteg med råge och det är då man ska stå där med facit i hand och tänka "fan vad jag är glad att jag stupade så jag blev tvungen att ta itu med mig själv"
 
Nu har jag många projekt på gång, alla kanske inte går att genomföra, men det är värt att pröva för att kunna bocka av på "to do-listan"
 
Nu försöker jag skapa mer tid för varje sak som ska göras för att kunna göra det i lugn och ro.
 
Men man vänder inte en finlandsfärja i en handbromsvändning :-)
 
I tider med diskussioner om rasism mm vill jag bara säga, tänk på att dom grundläggande värderingarna kommer hemifrån...skolan och samhället skapar inte våra barn, det förstärker bara det vi lagt grunden till. Det är vår skyldighet som föräldrar att förklara vad som är rätt och fel och barn gör som vi gör. Barn gör också som vi oftast inte är medvetna om att vi gör...så nästa gång vi undrar över hur det kan komma sig att våra barn beter sig på ett sätt som vi inte tycker om...ta en funderare över var det kommer ifrån. :-)
 
Kramar i mängder till alla som vill ha