Lite trög

publicerat i Allmänt;
Ibland måste man liksom springa rätt in i en vägg ett antal gånger för att se att den står där...jag är väl lite trög med andra ord. Men det är nyttigt för man gör det ju inte gärna fler gånger och får ju en tankeställare för ju fler smällar man får desto ondare gör det. Ensam ÄR inte stark, tro mig, det är bara ett sätt att vägra inse att man är för stolt för att be om hjälp. Ibland får man acceptera att det är ett steg framåt och femton steg bakåt, en vacker dag har man förhoppningsvis joggat ikapp alla bakåtsteg med råge och det är då man ska stå där med facit i hand och tänka "fan vad jag är glad att jag stupade så jag blev tvungen att ta itu med mig själv"
 
Nu har jag många projekt på gång, alla kanske inte går att genomföra, men det är värt att pröva för att kunna bocka av på "to do-listan"
 
Nu försöker jag skapa mer tid för varje sak som ska göras för att kunna göra det i lugn och ro.
 
Men man vänder inte en finlandsfärja i en handbromsvändning :-)
 
I tider med diskussioner om rasism mm vill jag bara säga, tänk på att dom grundläggande värderingarna kommer hemifrån...skolan och samhället skapar inte våra barn, det förstärker bara det vi lagt grunden till. Det är vår skyldighet som föräldrar att förklara vad som är rätt och fel och barn gör som vi gör. Barn gör också som vi oftast inte är medvetna om att vi gör...så nästa gång vi undrar över hur det kan komma sig att våra barn beter sig på ett sätt som vi inte tycker om...ta en funderare över var det kommer ifrån. :-)
 
Kramar i mängder till alla som vill ha
 
 

Kommentera inlägget här :